Βλέπε Μέσα από την αρχιτεκτονική Wallflower Architecture + Design στο Bukit Timah της Σιγκαπούρης

Βλέπε Μέσα από την αρχιτεκτονική Wallflower Architecture + Design στο Bukit Timah της Σιγκαπούρης

Εργο:Δείτε Μέσα από το σπίτι
Αρχιτέκτονες:Αρχιτεκτονική Wallflower + Σχεδιασμός
Τοποθεσία:Bukit Timah, Σιγκαπούρη
Περιοχή:15.200 sf
Φωτογραφίες από:Albert Lim KS

Βλέπε Μέσα από την αρχιτεκτονική Wallflower Architecture + Design

Αρχιτεκτονική Wallflower + Σχεδιασμός,το ίδιο στούντιο πίσω από το Travertine Dream House και το Secret Garden House, είναι πίσω στο προσκήνιο μας. Αυτή τη φορά, θα παρουσιάσουμε ένα από τα τελευταία έργα τους – το See Through House που βρίσκεται στο Bukit Timah της Σιγκαπούρης.
Αυτό το σπίτι των 15,200 τετραγωνικών ποδιών βρίσκεται σε μία από τις πιο αποκλειστικές περιοχές της Σιγκαπούρης, όπου στεγάζονται πέντε υπνοδωμάτια, ένα οικογενειακό δωμάτιο, πολλαπλές κουζίνες, σαλόνι και τραπεζαρία και μια μελέτη μέσα στο κτίριο ενώ έξω είναι ένας εκπληκτικός κήπος και μια όμορφη πισίνα.

Το See Through House βρίσκεται σε μία από τις πιο αποκλειστικές περιοχές της Σιγκαπούρης και σχεδιάστηκε μαζί ως τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου που περιλαμβάνει επτά άλλα σπίτια. Ο πελάτης είχε κατοικήσει στο παλιό σπίτι που βρίσκεται πάνω από αυτό το μεγάλο κομμάτι γης. αποφασίστηκε η ανάπτυξη έξι επιπλέον σπιτιών που θα περιβάλλουν το παλιό σπίτι. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε έξι αρχιτέκτονες για να σχεδιάσουν έξι διαφορετικά νέα σπίτια. Το παλιό σπίτι θα υποστεί ανακατασκευή από άλλο αρχιτέκτονα. Η αρχιτεκτονική Wallflower + Design ανατέθηκε να σχεδιάσει το πρώτο σπίτι στο σύμπλεγμα επτά υποδιαιρέσεων. Το παλιό σπίτι βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της γης και έχει πανοραμική θέα στην πόλη. Προκειμένου να διατηρηθεί η θέα, η Wallflower's brief ήταν να σχεδιάσει ένα σπίτι όχι ψηλότερο από το 2ο όροφο μπαλκόνι του παλιού σπιτιού.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια σειρά ώριμων δέντρων Tembusu που προστατεύονται από μια πράξη διατήρησης. Μέρος αυτής της σειράς δέντρων, ένας μοναχός Tembusu βρίσκεται ακριβώς στη μέση αυτής της πλοκής. Εκτός από αυτό, υπάρχει μια προστατευμένη ζώνη προστασίας μήκους 10 μέτρων που περιβάλλει το δέντρο. Δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα κατασκευής ή κατασκευής εντός της ζώνης προστασίας. Περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές απαιτούν το 65% της γης να διαχωρίζεται για εξωτερικό μαλακό και hardscape.

Η στρατηγική ήταν να ευθυγραμμιστούν τα συστατικά του σπιτιού παράλληλα με τη σειρά των δέντρων Tembusu, με αποτέλεσμα ένα εννοιολογικό πράσινο διάδρομο εάν όλα τα οικόπεδα συνδεθούν. Η προκύπτουσα μάζα αποτελείται από δύο παράλληλους όγκους, που χωρίζονται από το μοναχικό δέντρο σε αυτό το οικόπεδο, και μια χλοοτάπητη αυλή που περιβάλλει το δέντρο. Ο κύριος χώρος καθιστικού, η τραπεζαρία και η στεγνή κουζίνα ανοίγουν στη χλοοτάπητη αυλή και την πισίνα. Το περίφραγμα της αυλής οδηγεί σε ένα οικείο εξωτερικό χώρο που είναι σαφώς διφορούμενο. η αυλή μπορεί να είναι ο κήπος, μια βεράντα και μπορεί να γίνει ο κεντρικός πυρήνας ενός σπιτιού στυλ αίθριο. Η ιδιωτική, ημι-ιδιωτική και η θέα στο κοντινό και μακρινό τοπίο αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του χώρου. Το See Through House είναι μια άσκηση στην εξισορρόπηση της ολοκλήρωσης του χώρου και του τοπίου.

Η κυκλοφορία μέσα στο σπίτι συμβαίνει κατακόρυφα μέσω μιας συνεχούς σπειροειδούς σκάλας που συνδέει τρία επίπεδα και οριζόντια κατά μήκος επιμήκων διαδρόμων. Έτσι, αυτό το φυσικό φως και ο εγκάρσιος αερισμός είναι βελτιστοποιημένοι, οι χώροι σχεδιάστηκαν για να είναι ένα ενιαίο δωμάτιο πάχος, και ως εκ τούτου, οι περισσότεροι είναι πλευρικοί από κάθε πλευρά από την χορτασμένη αυλή και τους περιβόλους κήπους. Τα δύο επίπεδα και ένα υπόγειο περιβάλλουν έναν ιδιοκτήτη καθορισμένο λειτουργικό πρόγραμμα: κήπο, πισίνα, σαλόνι και τραπεζαρία, στεγνά και βρεγμένα κουζίνες, πέντε υπνοδωμάτια, ένα οικογενειακό δωμάτιο και μια μελέτη.

Η υιοθέτηση λευκών βαμμένων τσιμεντένιων τοίχων, ξύλινων παραθύρων και μια γεωμετρικά απλή και μετριοπαθής έκφραση υπογραμμίζει την επιθυμία να αναβληθεί το διατηρητέο ​​αποικιακό σπίτι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το See Through House, κάποτε από την κατοικία ενός πρώην προέδρου της Σιγκαπούρης. Ταυτόχρονα, οι απλές γεωμετρίες εκφράζουν και ριζώνουν το See Through House ως κατασκεύασμα της εποχής και της εποχής. Τα σκληρά αντηλιακά πτερύγια κορδέλα την πρόσοψη, μια νέα ερμηνεία του τροπικού φουσκωμένου παραθύρου του παλιού αποικιακού μπανγκαλόου. Εξακολουθεί να είναι σχετική, δεδομένου ότι αυτή η απλή συσκευή που φιλτράρει την σκληρότητα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αρχιτεκτονική Wallflower + Σχεδιασμός


















Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: