Σπίτι Knikno από τον αρχιτέκτονα Fabian Tan στην Petaling Jaya της Μαλαισίας

Σπίτι Knikno από τον αρχιτέκτονα Fabian Tan στην Petaling Jaya της Μαλαισίας

Εργο:Knikno House
Αρχιτέκτονες:Αρχιτέκτονας Fabian Tan
Τοποθεσία:Petaling Jaya, Μαλαισία
Περιοχή:2.700 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Ceavs Chua

Σπίτι Knikno από τον αρχιτέκτονα Fabian Tan

Το Knikno House αποτελείται από ένα ζευγάρι κάθετων δοκών με αντιπαραβαλλόμενο σκυρόδεμα και επιφάνειες βαμμένες με άσπρο χρώμα που βλέπουν προς έναν πίσω κήπο και μια λίμνη.
Έχει σχεδιαστεί απόΑρχιτέκτονας Fabian Tanκαι βρίσκεται στο Petaling Jaya της Μαλαισίας.
Το σπίτι είναι σχεδιασμένο για νεαρή οικογένεια και αποτελείται από ξεχωριστούς όγκους που περιέχουν διαφορετικές λειτουργικές ζώνες, που συνδέονται μεταξύ τους.

Αυτό το ημιανεξάρτητο σπίτι ξαναχτίστηκε για μια νέα οικογένεια σε ένα τεμάχιο 60 'x 90'. Ξεκινώντας από δύο διαφορετικά επίπεδα, το κάτω τμήμα του οικοπέδου στεγάζει τη βεράντα του αυτοκινήτου με ράμπα και σκάλα, συνδέοντάς το με το σπίτι που βρίσκεται στην υψηλότερη έκταση. Το σπίτι αποτελείται από έναν ενιαίο όροφο ανοιχτού χώρου, ο οποίος διασταυρώνεται κάθετα σε ένα διώροφο κτίριο με κλειστά ιδιωτικά δωμάτια.

Ο κυρίαρχος διαμήκης ανώτερος όροφος από το μέτωπο προς τα πίσω είναι μια πλάγια μορφή εμπνευσμένη από το αίτημα του πελάτη για μια σύγχρονη ερμηνεία ενός αχυρώνα. Η πρόσοψή του είναι κατασκευασμένη από μπλοκ γκρίζου σκυροδέματος, το οποίο σε αντίθεση με το κυρίως λευκό ισόγειο ενισχύει το βάρος.

Κατά την είσοδο, ένας διάδρομος σας μεταφέρει αμέσως στο σπίτι με την επιλογή να πηγαίνετε σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς περπάτημα μέσα από άλλους χώρους. Στα αριστερά βρίσκονται οι ανοιχτοί, ευθείες, ζωντανοί χώροι που εκφράζουν τη συνέχεια μέσω της ανεστραμμένης οροφής με ξύλινα δοκάρια, που επιδιώκει να προσθέσει ζεστασιά. Αυτός ο ογκώδης χώρος ανοίγει μέσα από τον μπροστινό κήπο που προστατεύει την οδική θέα και το πίσω μέρος με μια μαύρη δεξαμενή koi & lounge. Για να προσθέσετε σε αυτό, είναι επίσης οπτικά συνδεδεμένο με τον διάδρομο του πρώτου ορόφου που χρησιμεύει ως είσοδος στα υπνοδωμάτια. Αυτό δημιουργεί έναν ήσυχο, φωτεινό και ανεμπόδιστο, αεριζόμενο χώρο.

Το σχέδιο έχει σχήμα «Τ» και δημιουργεί ακριβείς εμπειρίες με το εξωτερικό και το εσωτερικό μέσω μιας σειράς χωρικής γεωμετρίας και συμμετρίας. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε αυτό το σπίτι με απλοϊκή έννοια, καθώς τα μέρη του φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, δίνοντας πολλαπλές επαναλαμβανόμενες περιγραφές χώρων, αλλά ελπίζουμε ότι θα μιλήσει καθαρά για τον ίδιο τον ακροατή.

-Αρχιτέκτονα Fabian Tan

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: