Στρογγυλεμένη σοφίτα από αρχιτέκτονες Α1

Στρογγυλεμένη σοφίτα από αρχιτέκτονες Α1

Από τον αρχιτέκτονα: Στις αρχές του έτους 2010 ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε μια μεγάλη σοφίτα σοφίτα στην Πράγα. Ήταν μια νέα πρόκληση για εμάς να ασχοληθούμε με σχεδόν "απεριόριστο" χώρο για να ζήσουμε, σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία μας που επικεντρώνεται κυρίως σε μικρές κλίμακες. Το θέμα του "απεριόριστου" χώρου έγινε το κύριο μοτίβο της δουλειάς μας. Οι ιδιωτικοί χώροι, όπως τα υπνοδωμάτια, είναι φυσικά χωρισμένοι, αλλά οι υπόλοιπες κοινές αίθουσες δραστηριοτήτων συνδέονται μέσα σε έναν άπλετο χώρο. Ξεκινάει από την είσοδο με ντουλάπες ντυσίματος και συνεχίζει ελαφρώς προς τον καθιστικό και κουζίνα με μεγάλο τραπέζι, ο χώρος ανοίγει επίσης στην ανώτερη γκαλερί που προορίζεται για τους επισκέπτες. Για να φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη ευελιξία του χώρου, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε μερικές από τις εσωτερικές γωνίες, οι οποίες τελικά προσδίδουν στο χώρο τον μοναδικό ομαλό χαρακτήρα του. Λόγω αυτών των μαλακών γωνιών, κάποιος κινείται και αισθάνεται απλώς ελεύθερος και οι δεσμοί των τοίχων κάπως εξαφανίζονται. Ακόμη και η σκάλα, με ενσωματωμένο τζάκι και βιβλιοθήκη, ανεβαίνει στη στρογγυλή γωνία. Το κιγκλίδωμα είναι κατασκευασμένο από λεπτό πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι, επομένως είναι ασφαλές αλλά και ομαλό και διαφανές.

Δίπλα στον κύριο συνεχόμενο χώρο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια και μία αίθουσα μελέτης, ενώ ορισμένοι αποθηκευτικοί χώροι ενσωματώνονται κυρίως ως ενσωματωμένα έπιπλα. Το θέμα των υλικών ήταν ένα άλλο σημαντικό μέρος του έργου. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η αφάνεια και η καθαρή φυσικότητα. Επιλέξαμε προσεκτικά πολλούς από αυτούς μαζί με τους πελάτες σε πέτρινο εργαστήριο και κουφώματα. Τα περισσότερα από τα ξύλινα έπιπλα ήταν προσαρμοσμένα κομμάτια. Τα μπεζ πλακάκια μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιούνται σε όλα τα σοκάκια για να υποστηρίξουν την αίσθηση της συνέχειας. Εκθέσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ξύλινης φέρουσας δομής όσο μπορούσαμε. Ο πάγκος της κουζίνας είναι κατασκευασμένος από μαύρη πέτρα γρανίτη που βρίσκεται δίπλα στο φωτεινό μάρμαρο στον τοίχο πίσω. Εκεί, χρησιμοποιήσαμε ξύλο καρυδιάς για την τραπεζαρία και καπλαμά για το φως πάνω.




















Πηγή

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: