Το σπίτι των δασών από τους αρχιτέκτονες Fearon Hay στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Το σπίτι των δασών από τους αρχιτέκτονες Fearon Hay στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Εργο:Δάσος
Αρχιτέκτονες:Αρχιτέκτονες Fearon Hay
Τοποθεσία:Ώκλαντ, Νέα ΖηλανδίαΠεριοχή:6.458 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Σάιμον Γουίλσον

Το σπίτι των δασών από τους αρχιτέκτονες Fearon Hay

Το Δάσος που σχεδιάστηκε από τονΑρχιτέκτονες Fearon Hayείναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός σύγχρονου ρουστίκ σπιτιού.
Αυτό το μείγμα αγροτικού και σύγχρονου σχεδιασμού βρίσκεται στους πρόποδες της περιοχής Waitakere στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Η τοποθεσία του προσφέρει το σπίτι με υπέροχη θέα που είναι κάτι που οι αρχιτέκτονες εκμεταλλεύτηκαν για να συνδέσουν το εσωτερικό του Forest House με τη γύρω και επεκτεινόμενη φύση.

Στους πρόποδες του Waitakere Ranges βρίσκεται μια συλλογή ξύλινων επιστρωμένων δομών. Περνώντας το ένα το άλλο, ανοίγοντας χώρους για αυλές, μαγείρεμα και φωτιά. Οι πελάτες επιθυμούσαν ένα εργασιακό σπίτι, όχι μόνο ένα μέρος όπου θα έμεναν να κοιμηθούν. Έτσι τα κτίρια έπρεπε να έχουν αυτή τη λειτουργικότητα, αλλά ως μέρος έπρεπε επίσης να είναι συναρπαστικό. Οι πελάτες ήρθαν σε μας για να εκπλαγούν και να έχουν κάτι από σχεδιαστική άποψη που δεν κατάλαβαν αρκετά.

Ο πελάτης είχε συλλέξει vintage ξυλεία για χρόνια, αποθηκεύοντας από διάφορα μέρη της Νέας Ζηλανδίας – μεγάλες δοκούς, παλέτες ξένων ξύλων – και είχε μια τεράστια προσφορά του totara. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να του οικοδομήσουμε ένα σπίτι που καθαρίζει προσεκτικά την εκτεταμένη συλλογή ξύλου του. Έτσι υπάρχει ένα συνονθύλευμα από αυτά τα διαφορετικά ξύλα και επιδιώξαμε να τα φέρουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ήταν όμορφο αισθητικά. Ενώ η ξυλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία στερεότητας, ζεστασιάς και μάζας, μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά λεπτή. Απολαύσαμε το παιχνίδι με αυτή την ένταση.

Ενώ υπάρχουν κάποιες πολύ μεγάλες και ρουστίκ στοιχεία, υπάρχει λεπτότητα και ελαφρότητα στο περίβλημα και την επίστρωση του. Τα παραθυρόφυλλα μπορούν να κλείσουν για να κάνουν τους εσωτερικούς χώρους ζεστούς και οικείους, ή να ανοίξουν για να επιτρέψουν στο φως που μετακινείται από βορρά προς δύση. Τα εξωτερικά κελύφη των εσωτερικών ξύλινων σανίδων και της στέγης των βότσαλων δημιουργούνται πάνω από χυτές μάζες σκυροδέματος επί τόπου, στηρίζοντας τους εσωτερικούς χώρους μέσα και προσθέτοντας ένα βάρος και δύναμη στους ογκώδεις εσωτερικούς χώρους. Η μορφή στέγης και η ουσιαστικότητα μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε μια ισχυρή αίσθηση συνέχειας μεταξύ των ξεχωριστών κτιρίων.

Αρχιτέκτονες Fearon Hay

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: