Casa 1217 από την H Arquitectes στο L'Escala της Ισπανίας

Casa 1217 από την H Arquitectes στο L'Escala της Ισπανίας

Εργο:Casa 1217
Αρχιτέκτονες:H Arquitectes
Τοποθεσία:L'Escala, ΙσπανίαΠεριοχή:6,458 τετραγωνικά πόδια (εμβαδόν)
Φωτογραφίες από:Adria Goula

Casa 1217 από την Η Arquitectes

Ισπανοί αρχιτέκτονεςH Arquitectesέχουν σχεδιάσει το 1217 House ή όπως είναι επίσημα γνωστό το Casa 1217 στο δήμο L'Escala της Girona, Ισπανία.
Το σπίτι είναι τοποθετημένο σε οικόπεδο 6.500 τετραγωνικών μέτρων με μαλακή τοπογραφία. Το οικόπεδο ήταν ξεκάθαρο από τυχόν εμπόδια που καθιστούσαν τη δουλειά αρκετά πιο εύκολη και ταχύτερη.
Αυτό το σπίτι χρησιμεύει ως κατοικία για ένα νεαρό ζευγάρι. Το διώροφο design προσφέρει θέα στο βουνό Pení και το Cap de Creus.
Οι εσωτερικοί χώροι και οι εξωτερικοί χώροι συνδέονται μέσω μιας σειράς συνδεδεμένων βεράντες.

Βρίσκεται στο l'Escala (Girona) κοντά στο Montgó Cove, χωρίς ιδιαίτερα αστικά χαρακτηριστικά. Ένα ορθογώνιο οικόπεδο επιφάνειας 600 τετραγωνικών μέτρων με όλες τις αστικές υπηρεσίες. μαλακή τοπογραφία, αντιμετωπίζει το βορρά-νότο προσανατολισμένο κατά μήκος του οικοπέδου. Δεν υπήρχε προϋπάρχουσα κατάσταση στο χώρο, ούτε βλάστηση ούτε δομημένο στοιχείο.

Συνθήκες

Το πρόγραμμα ήταν απλό, για να αναπτύξει ένα σπίτι για ένα ζευγάρι? Ωστόσο, υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις που βοήθησαν να αρχίσουν να παίρνουν τις πρώτες αποφάσεις: το σπίτι θα πρέπει να έχει δύο ορόφους για να δίνει τη δυνατότητα θέασης στο όρος Πένι και το Cap de Creus. Οι πελάτες φαντάζαν επίσης βεράντες ως μεταβατικούς χώρους και στους δύο ορόφους ως τρόπο σύνδεσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. ένα χώρο στο ισόγειο για να λειτουργήσει ως βοηθητικό δωμάτιο και λίγα δωμάτια με μπάνιο για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες.

Εργο

Λόγω του δυσάρεστου περιβάλλοντος του οικόπεδου προτάθηκε να φυτευτούν όλες οι μορφές βλάστησης στην περίμετρό του. Η πρόθεση ήταν να τροποποιηθεί η αντίληψη με συμπύκνωση με τη βλάστηση και να αποφευχθεί η δημιουργία φράχτη. Ενώ το ισόγειο σχετίζεται με τον εξωτερικό χώρο, ο πρώτος όροφος σχετίζεται με τις οριζόντιες προβολές. Αυτές οι συνθήκες ορίζουν την πρώτη λογική κατασκευή του σπιτιού: τρία οριζόντια σχέδια ανοίγουν πλήρως στην περίμετρό τους. Προκειμένου να ανταποκριθεί στο «άνετο» πρόγραμμα του σπιτιού, το ήμισυ της επιφάνειας του κάθε ορόφου θα καταλαμβάνεται από ένα ελαφρύ κουτί. Αυτά τα δύο κιβώτια θα τοποθετηθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις σε κάθε όροφο για να δημιουργήσουν μια βέλτιστη σχέση με τον εξωτερικό χώρο ανάλογα με το ποιο πάτωμα. Το κιβώτιο στο ισόγειο είναι τοποθετημένο στη βόρεια πλευρά για να εκμεταλλευτεί τον νότιο προσανατολισμό της γκαλερί και περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα βοηθητικό δωμάτιο / αποθήκη που λειτουργεί ως βεράντα το καλοκαίρι και ως ηλιακός χώρος κέρδους το χειμώνα. Το κουτί του πρώτου ορόφου διαθέτει δύο μικρά δωμάτια: το μέγεθός τους επιτρέπει την αξιοποίηση των ιδιοτήτων του εξωτερικού χώρου των γκαλερί από τους χρήστες. Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως μπαλκόνι το καλοκαίρι και ως μελέτη το χειμώνα. Ενώ τα κουτιά περιέχουν τον «άνετο» προγραμματισμένο χώρο, οι μη προγραμματισμένοι χώροι γκαλερί θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνται με ένα παθητικό θερμικό σύστημα όλο το χρόνο.

H Arquitectes

Κατασκευή

Η δομή, που βασίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες και πλάκες, είναι η σημαντικότερη επένδυση του προϋπολογισμού του έργου. Περιέχει τη θερμική αδράνεια και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει χώρους γκαλερί και κατά συνέπεια το υπόλοιπο σπίτι. Η στρατηγική των κουτιών ανταποκρίνεται σε ένα μηχανικό εποικοδομητικό σύστημα: αποτελούνται από ένα πλαίσιο μπαλόνι, πάνελ OSB και χωρίσματα από γυψοσανίδες. Ο θάλαμος αέρα μέσα στα χωρίσματα των τοίχων επιτρέπει την αποθήκευση μιας τεράστιας ποσότητας απομόνωσης, αποφεύγοντας την υπερβολική θερμική αδράνεια των δωματίων που πρέπει να ζεσταίνονται γρήγορα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ταυτόχρονα επιτρέπει την τοποθέτηση όλων των τεχνικών στοιχείων σε ένα σπίτι στο οποίο η δομή του σκυροδέματος παραμένει εντελώς ορατή χωρίς κρυφά στοιχεία. Τέλος, τα πάνελ από σκυρόδεμα έχουν επιλεγεί ως επένδυση για τα κιβώτια.

Οικοδομική συμπεριφορά

Οι γκαλερί που βλέπουν ανατολικά και νότια εγγυώνται υψηλό επίπεδο ηλιακού κέρδους. Εργάστηκαν χωρίς εγκλιματισμό κατά τη διάρκεια των χειμερινών ημερών και εργάζονται ταυτόχρονα με ένα θερμικό μαξιλάρι για τους χώρους "άνεσης". Τη νύχτα, οι κουρτίνες μειώνουν την απώλεια θερμότητας ενώ μια σόμπα καύσης ξύλου παρέχει τον εγκλιματισμό. Αυτά τα στοιχεία εμποδίζουν επίσης το σπίτι να κρυώσει κατά τη διάρκεια περιόδων που είναι κενές. Τα κιβώτια (καλά απομονωμένα, αεριωμένα και χωρίς θερμική αδράνεια) διαθέτουν ένα σύστημα αερόθερμης αντλίας θερμότητας που φέρνει μια γρήγορη θέρμανση σε αυτούς τους χώρους όταν οι χρήστες επιστρέφουν μετά από μακρά απουσία.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: