Georgica Close Residence από τους αρχιτέκτονες Bates Masi στο East Hampton της Νέας Υόρκης

Georgica Close Residence από τους αρχιτέκτονες Bates Masi στο East Hampton της Νέας Υόρκης

Εργο:Georgica στενή κατοικία
Αρχιτέκτονες:Αρχιτέκτονες Bates Masi
Τοποθεσία:East Hampton, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Περιοχή:3.500 sf
Φωτογραφίες από:Ευγενική προσφορά των αρχιτεκτόνων Bates Masi

Georgica Close Residence από τους αρχιτέκτονες Bates Masi

Το Georgica Close Residence είναι ένα μοντέρνο σπίτι σχεδιασμένο απόBates Masi Architects,ένα στούντιο που μπορείτε να βρείτε οικείο μέσω ενός από τα πρόσφατα έργα τους που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας – την κατοικία Elizabeth II. Ωστόσο, η ιστορία της κατοικίας Georgica Close Residence είναι αρκετά διαφορετική από τα περισσότερα νέα σπίτια. Βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο όπου οι ιδιοκτήτες έζησαν από τη δεκαετία του 1960, αλλά ο τυφώνας Sandy κατέστρεψε το παλιό νεωτεριστικό σπίτι τους. Λόγω της συναισθηματικής τους σχέσης με την προηγούμενη κατοικία τους και την τοποθεσία στην οποία τοποθετήθηκαν, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την ξαναχτίσουν και όταν πρόκειται για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Bates Masi είναι το στούντιο για να πάει.

Οι πελάτες αυτού του νέου σπιτιού ζούσαν σε ένα σπίτι που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 και σχεδιάστηκε από έναν μαθητή του Marcel Breuer, ενός από τους "μοντερνιστές κυρίους". Η περιοχή βρίσκεται κατά μήκος της ακτής μιας παράκτιας λιμνοθάλασσας, και έγινε θύμα της απότομης καταιγίδας από τον τυφώνα Sandy. Διαταραγμένοι από την καταστροφή του σπιτιού τους, οι πελάτες προσπάθησαν να ξαναχτίσουν σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ισχυρή συναισθηματική σχέση που είχαν με την προηγούμενη κατοικία.

Μέσω της έρευνας και της προσεκτικής εξέτασης της προηγούμενης δομής, οι ιδιότητες που θαύμαζαν οι πελάτες προσεκτικά εξετάστηκαν. Πρώτα απ 'όλα ήταν η απλότητα και η ειλικρίνεια της πρώην αρχιτεκτονικής. Ήταν εμφανής στις εκτεθειμένες συνδέσεις από χαλύβδινο πλαίσιο και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών της ημέρας. Για να αξιοποιήσει αυτές τις αρετές, το νέο σπίτι χρησιμοποιεί ομοίως ένα χαλύβδινο πλαίσιο για να στηρίξει μια οροφή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πλαίσια διαστρωματωμένης ξυλείας (Cross Laminated Timber (CLT)). Αυτό το νέο κτιριακό σύστημα αποτελεί την ιδανική λύση, καθώς τα πάνελ παρέχουν μεγάλες ελεύθερες εκτάσεις, μπορούν να προκατασκευαστούν και να φέρουν ένα ζεστό χαρακτήρα στην κατοικία όταν αφήνονται εκτεθειμένοι. Για να γιορτάσουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, ενσωματώνονται πρόσθετα συστήματα κτιρίων σε αυτά τα προκατασκευασμένα πάνελ: τα φώτα τοποθετούνται σε αλεσμένα εσοχές, οι φεγγίτες που κόβονται μέσα τους αποκαλύπτουν τη σταθερή φύση της κατασκευής τους και τα ενεργά συστήματα σκίασης ενοποιούνται με τις μεγάλες προεξοχές της οροφής. Με την κατασκευή αυτών των εξαρτημάτων εκτός τόπου, ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού παραδόθηκε και συναρμολογήθηκε σαν ένα κιτ μερών.

Η εγκάρσια διαστρωμάτωση και η ειλικρίνεια της συναρμολόγησης που εκτίθενται από τους πίνακες CLT αντικατοπτρίζονται περαιτέρω στην λεπτομερή περιγραφή στο σπίτι. Οι χάλκινες κολώνες στους τοίχους αποκαλύπτονται σχολαστικά για να τονίσουν τη δομική τεκτονική στο παιχνίδι. Τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από ένα κόντρα πλακέ μπαμπού που μοιράζεται μια παρόμοια τεχνική πλαστικοποίησης, αντικατοπτρίζοντας την αρχιτεκτονική της οροφής σε μικρότερη κλίμακα. Αυτή η συγγένεια είναι εμφανής όταν παρατηρούμε την κατεύθυνση των κόκκων στις σκόπιμα εκτεθειμένες άκρες και χαλαρώνει το τράβηγμα των δακτύλων. Πρόσθετα υλικά επιδιώκουν να αυξήσουν την αίσθηση της ζεστασιάς στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πλακών κυπαρισσιών που συνενώνουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, και ένα λουστραρισμένο χάλκινο τζάκι που αγκυρώνει την κεντρική δημόσια ζώνη.

Για να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις ζώνης πλημμύρας για την περιοχή, το σπίτι είναι υπερυψωμένο πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου ορόφου. Αυτή η αλλαγή υψομέτρου μαλακώνεται στην πλευρά προσέγγισης από μια σειρά από βεράντες. Από την πλευρά του νερού, ωστόσο, το θεμέλιο είναι εσοχή στις σκιές, ώστε το σπίτι φαίνεται να επιπλέει πάνω από το έδαφος, γιορτάζοντας το ύψος του. Οι εσωτερικοί χώροι είναι διατεταγμένοι σε διάφορους καθαρούς άξονες, οι οποίοι διευρύνουν τις απόψεις τους στο νερό και προσφέρουν προοπτικές μέσα από την αρχιτεκτονική στο τοπίο πέρα ​​από αυτό. Αυτές οι χειρονομίες γειώσουν το σπίτι στο τοπίο, και ενισχύουν τη σύνδεση του πελάτη με τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιουσίας τους.

Η αναγνώριση της ιστορίας από την αρχιτεκτονική επιτρέπει στο νέο σπίτι να γίνει ένα οικείο μέρος της ζωής του ζευγαριού, ένα παιδί του προηγούμενου σπιτιού. Με βάση τις αναμνήσεις του πελάτη, το νέο σπίτι τους έχει νόημα, αποκαθιστώντας και ενισχύοντας την αίσθηση του τόπου.

Αρχιτέκτονες Bates Masi















Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: