House Zochental από την Liebel Architekten BDA στην Aalen της Γερμανίας

House Zochental από την Liebel Architekten BDA στην Aalen της Γερμανίας

Εργο:Οικία Zochental
Αρχιτέκτονες:Liebel Architekten BDA
Τοποθεσία:Aalen, Γερμανία
Φωτογραφίες από:Michael Schnell

Σπίτι Zochental από το Liebel Architekten BDA

Το Zochental House είναι ένα σύγχρονο ντιζάινLiebel Architekten BDAστη γερμανική πόλη Aalen. Το έργο ήταν αρκετά δύσκολο για τους αρχιτέκτονες, καθώς η τραχιά περιοχή έχει μια απότομη πλαγιά στη νότια πλευρά, η οποία σφραγίζει από την πλευρά του σπιτιού εντελώς από τον έξω κόσμο.
Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες έχουν καταφέρει να βρουν έναν τρόπο να μετατρέψουν την πλαγιά προς όφελός τους και την έχουν χρησιμοποιήσει ως έναν τρόπο να δημιουργήσουν έναν ιδιωτικό κήπο, ενώ το υπόλοιπο σπίτι απολαμβάνει υπέροχη θέα στην εξοχή από κάθε δωμάτιο.

Βρίσκεται στη μέση μιας πόλης, αλλά ειρηνικά μόνο. ​​Σε μια πλαγιά, μια απότομη κατηφόρα στη νότια πλευρά του. Πολλές εκτιμήσεις των πελατών: "Αδιανόητο να αξιοποιήσουμε!" – μας οδήγησε, τους αρχιτέκτονες του Liebel, να αξιολογήσουμε: "Τι τέλεια και όμορφη πρόκληση!".

Αυτό που αρχικά φαινόταν τόσο αποτρεπτικό για όλους, φάνηκε, από την αρχή, ως χτύπημα της τύχης από τους αρχιτέκτονες. Η έξοδος απομονώνει τη νότια πλευρά του κτιρίου, κόβοντας τον εντελώς από τον έξω κόσμο, ενώ η εκτεταμένη υάλωση συγκλίνει με τον κήπο.

Ο πελάτης ζήτησε μια αρμονική διασύνδεση του χώρου διαβίωσης και του κήπου. Ειδικά δημιουργώντας μια συνέργεια κουζίνας και φύσης. Ένα δύσκολο τοπογραφικό χαρακτηριστικό γνώρισμα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό και προσωπικό χώρο διαβίωσης και μια συναρπαστική αρχιτεκτονική: το σπιτι με χωριστά σπίτια. Αυτός ο μεγάλος σχεδιασμός των διαφόρων δωματίων σε ένα ημίωρο επίπεδο διαχωρισμού – δημιουργώντας έτσι ένα συναρπαστικό μίγμα διαφάνειας, πανοραμική θέα και επιτρέποντας μια φιλική εμφάνιση μέσα. Μεγάλα σκαλοπάτια καθιστούν ζωντανά τις διάφορες περιοχές του σπιτιού. Η τέλεια πρόσκληση για τους επισκέπτες να είναι και να απολαύσετε την εταιρεία μαγειρείων του γεύματος και γιορτές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το φως, το οποίο έχει τραβηχτεί μέσα από εκτεταμένους υαλοπίνακες και το σωστό σκηνικό των παραθύρων, το οποίο επιτρέπει την εκπληκτική εμπειρία της ημέρας, αντικατοπτρίζοντας τις εποχικές διαθέσεις του φωτός σε κάθε δωμάτιο. Όλα τα ανοίγματα τοποθετούνται προσεκτικά για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα, αλλά για ανοιχτό πνεύμα. Η βόρεια πλευρά του κτιρίου είναι σχεδόν χωρίς παράθυρα, καθιστώντας έτσι τα γειτονικά κτίρια να υποχωρούν σε μια ακόμα απόσταση. Κάθε ξεχωριστό δωμάτιο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εναλλάξιμο και ευέλικτο για κάθε είδους συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά και οι γονείς κοιμούνται στον πρώτο όροφο. Το κάτω ισόγειο προσφέρει ένα σπίτι για τους επισκέπτες και την εργασία. Υπάρχουν μπάνια στο κάτω ισόγειο και στον πρώτο όροφο και τα δωμάτια είναι προσβάσιμα από το εξωτερικό. Επομένως, για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα δωμάτια μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν: με τους γονείς να μετακινούνται στο κάτω ισόγειο και το δωμάτιο των επισκεπτών και ο χώρος εργασίας να καταλαμβάνουν επάνω.

Το σχήμα L του κτιρίου στεγάζει τη βεράντα από τον άνεμο. Όλα τα ενσωματωμένα είναι σχεδιασμένα από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα. Λίγα αλλά σκόπιμα τοποθετημένα υλικά ενισχύουν τον γοητευτικό χαρακτήρα του σπιτιού.

Η δημιουργία του: ένα σπίτι υψηλής ποιότητας. Στη μέση ενός κήπου, αλλά ακριβώς μέσα στην πόλη.

Liebel Architekten BDA









Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: