JRB House από την αρχιτεκτονική Reims στο Queretaro, Μεξικό

JRB House από την αρχιτεκτονική Reims στο Queretaro, Μεξικό

Εργο:JRB House
Αρχιτέκτονες:Reims Αρχιτεκτονική
Τοποθεσία:El Campanario, Santiago de Querétaro, Querétaro, Μεξικό
Περιοχή:34.444 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Ricardo Janet

JRB House από την αρχιτεκτονική Reims

Βρίσκεται στο Σαντιάγκο ντε Κουρετάρο, Μεξικό – τοJRB Houseαντιπροσωπεύει ένα φιλόδοξο σχέδιο που σχεδιάστηκε από τηνReims Αρχιτεκτονική.Περιλαμβάνει πολλά αειφορικά χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στην σύγχρονη εμφάνιση και είναι κατασκευασμένα με χειροποίητες παραδοσιακές τεχνικές.
Τα σχήματα προκαλούν τη σύγχρονη μεξικανική αρχιτεκτονική με τους τεράστιους όγκους και τα προεξέχοντα τμήματα τους για να δώσουν μια αίσθηση ελαφριάς για την αντίθεση. Εξωτερικά, οι περιοχές έχουν εκτεθεί σκυρόδεμα στο έδαφος που λειτουργεί ως θεμέλιο για την αρχιτεκτονική, συνεχίζοντας με χαλύβδινη κατασκευή κατασκευασμένη με φωτεινά πλαίσια ή καλυμμένα με κόκκινο τούβλο με επίστρωση κονιάματος.

Από τους αρχιτέκτονες:"Εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών που την κατοικούν, ο κύριος στόχος του έργου είναι να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών και να υλοποιήσει τα ιδανικά τους. Αυτό το μεγάλο σπίτι εργάζεται για τη διατήρηση και διατήρηση του περιβάλλοντος μέσω της εφαρμογής συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και συντήρησης, ηλιακής θέρμανσης και επαναχρησιμοποίησης υπολειμμάτων νερού. Επιπλέον, είναι μια αρχιτεκτονική έκφραση της εποχής μας, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή εποικοδομητικής τεχνολογίας σε χαλύβδινες κατασκευές και προκατασκευασμένα πάνελ συντηγμένα με τα παραδοσιακά συστήματα χειροποίητης κατασκευής με τοπικό εργατικό δυναμικό, τούβλα, οπλισμένο σκυρόδεμα και εκτεθειμένο σκυρόδεμα. Αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται παράλληλα με την πρόθεση να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό σώμα πλούσιο σε μορφή και περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει τις ρίζες της σύγχρονης μεξικανικής αρχιτεκτονικής. Οι μεγάλες και τεράστιες ποσότητες του, μαζί με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών κτιρίων και των οραμάτων της εποχής μας, αντιπροσωπεύονται από αυτά τα μεγάλα προεξέχοντα τμήματα και εκκαθαρίσεις, ανοίγματα, πλαίσια και μια αίσθηση «ελαφρότητας» που επιτυγχάνουν αυτές οι μεγάλες μάζες όταν διαχωρίζονται από οι ίδιοι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και από το ίδιο το έδαφος. "

"Ο εξωτερικός χωροταξικός σχεδιασμός ορίζεται από ευθείες, διαγώνιες και καμπύλες στοιχεία κατασκευασμένες από εκτεθειμένο σκυρόδεμα φυτευμένο στο έδαφος, το οποίο λειτουργεί ως θεμέλιο για την αρχιτεκτονική σύνθεση. Εκτός από αυτά, με ορατές ή κρυμμένες κατασκευές από χάλυβα, τα σώματα αποτελούνται από φωτιστικά που καλύπτονται από επικαλύψεις ή τοίχους από κόκκινο τούβλο επικαλυμμένες με κονίαμα και βαμμένες σε πολύ ανοιχτό γκρι χρώμα, ο χώρος οριοθετείται από μεγάλα παράθυρα από συγκολλημένα φύλλα . Σε μερικές περιπτώσεις, αρκετοί εξωτερικοί τοίχοι καλύπτονται σε κοπτικό βασαλτικό γρανίτη με σκοπό την παροχή της σύνθεσης με περισσότερη υφή, αντίθεση και ζεστασιά. Μέσα είναι μια ποικιλία φινιρισμάτων και επιχρισμάτων τόσο τοπικών όσο και εισαγόμενων, που θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθούν λόγω ενός τεράστιου αρχιτεκτονικού προγράμματος.
Είναι σημαντικό, ωστόσο, να επισημάνουμε τα κύρια στοιχεία της σύνθεσης: το γκρίζο μάρμαρο (Silk Georgette) στα δάπεδα και στους τοίχους του ισογείου, ζεστούς γκρίζους χρωματισμούς σε όλους τους ορόφους και σε ορισμένα από τα τοιχώματα του ανώτερου επιπέδου, και το εκτεθειμένο σκυρόδεμα ως κύρια χαρακτηριστικά στους χώρους που βρίσκονται στο υπόγειο, όπου ο γκαράζ οριοθετείται. Η μεγάλη συμβολή στον εσωτερικό σχεδιασμό, στην επιλογή επίπλων και στον φωτισμό που πραγματοποιείται από τον Axel Duhart αξίζει επίσης να αναφερθεί. "

"Ο προσανατολισμός εκμεταλλεύεται την θέα προς τη βαθιά πλευρά του γηπέδου γκολφ. Το σπίτι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με μοναδικό κολοβωμένο άξονα κυκλοφορίας, που είναι η προέλευση αυτού του έργου. Στο κέντρο του σπιτιού βρίσκεται ο δημόσιος χώρος και η κύρια αίθουσα, οι οποίες χρησιμεύουν ως πυρήνας και διανομέας από όπου αναπτύσσονται οι γειτονικοί χώροι με δύο τρόπους. Λαμβάνουν την ιδιωτική τους ζωή με βαθμιαίο τρόπο καθώς απομακρύνονται από τον πυρήνα, τα άκρα του ανώτερου επιπέδου ως χώρος που προορίζεται για τα υπνοδωμάτια. Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα ορίζεται από τρία επίπεδα ξεκινώντας από το υπόγειο, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εκθεσιακό γκαράζ για 12 αυτοκίνητα, χώρους εξυπηρέτησης, μηχανοστάσια, γραφείο και κάβα. Στο επίπεδο της εισόδου, ο πυρήνας είναι σύμφωνος με την κύρια αίθουσα και τα καθιστικά και τις τραπεζαρίες, ακολουθούμενα στο ένα άκρο από την κουζίνα, την αίθουσα πρωινού και το σαλόνι της οικογένειας. Στο άλλο άκρο του πυρήνα, μπορείτε να βρείτε τις περιοχές αναψυχής που ορίζονται ως αίθουσα κινηματογράφου, αίθουσα παιχνιδιών, γυμναστήριο, βεράντα, πισίνα και πατάρι. Το κυρίως υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο πάνω επίπεδο με όλες τις υπηρεσίες του καθώς και άλλα τρία υπνοδωμάτια με dressing rooms και μπάνια, εκτός από ένα δωμάτιο μελέτης και οικογενειακό δωμάτιο.
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε χάρη στο όραμα και το ακούραστο έργο μιας ομάδας νέων μεξικανών αρχιτεκτόνων με επικεφαλής τον Eduardo και τον Jorge Reims. "

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: