Kingsville Residence από τον Richard King Design στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Kingsville Residence από τον Richard King Design στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Εργο:Kingsville Residence
Αρχιτέκτονες:Richard King Design
Τοποθεσία:Μελβούρνη, Αυστραλία
Περιοχή:1,991 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Tom Roe

Kingsville Residence από τον Richard King Design

Richard King Designέχει χρησιμοποιηθεί για να αναδιαμορφώσει μια γηράσκουσα ομοσπονδία εξοχικό σπίτι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Η κατοικία Kingsville έχει αναζωογονηθεί σε ένα φιλικότερο προς την οικογένεια περιβάλλον με ανοιχτό σχέδιο και άπλετο φυσικό φως.
Ορισμένα τμήματα του παλαιού σπιτιού κατεδαφίστηκαν, ενώ άλλα άλλαξαν πλήρως και επεκτάθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ανοιχτό στυλ, διώροφο σύγχρονο σπίτι που διατηρεί την αρχική μορφή του σπιτιού.

Η RK-D ασχολήθηκε τόσο με το σχεδιασμό όσο και με τη διαχείριση του έργου, το οποίο διήρκεσε δύο χρόνια από την ολοκλήρωση της ιδέας.

Σχεδίαση

Μια ηλικιωμένη ομοσπονδία εργάτης εξοχικό σπίτι με ένα ακατέργαστο, 1990 άπαχο-να κατεδαφίστηκε εκτενώς και αναδιαμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι δύο επιπέδων. Το σπίτι αυξήθηκε από 85m2 σε 18m2.
Η υπάρχουσα γραμμή στέγης του τέλους του τένοντα επεκτάθηκε προς τα πίσω, για να αναφερθεί στα κτίρια αρχική αρχιτεκτονική κυρτή.

Χρησιμοποιήσαμε το γενναιόδωρο ύψος στέγης και τις αναλογίες για να προσθέσουμε ένα επίπεδο Mezzanine και χώρο διπλού ύψους, στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας. Χρησιμοποιήσαμε επίσης τα σχέδια χωροταξικού σχεδιασμού του συμβουλίου, για να μειώσουμε το υπάρχον επίπεδο δαπέδου και να αυξήσουμε το ύψος του χρησιμοποιούμενου ύψους.

Το σπίτι διαθέτει ένα συνδυασμό ιδιωτικών, κοινωνικών χώρων και χώρων εργασίας. Το μπροστινό τμήμα του σπιτιού διατηρείται ως κρεβατοκάμαρα και "ενήλικος" χώρος διαβίωσης. Ένας κεντρικός διάδρομος της σπονδυλικής στήλης συνδέει το παλιό τμήμα του σπιτιού με τη νέα επέκταση. Πρόσθετα υπνοδωμάτια, μπάνιο, δωμάτιο λάσπη / πλυντήριο οδηγούν σε διπλό ύψος, ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και "κοινωνικό" καθιστικό στο πίσω μέρος. Μια σκάλα χαρακτηριστικών συνδέεται με μια μεγάλη μελέτη Mezzanine και en-suite.

Μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες συνδέουν το ισόγειο με ένα συμπαγές πίσω χώρο στον κήπο.

Η οροφή της διαδρομής της σπονδυλικής στήλης σκόπιμα διατηρήθηκε χαμηλή για να δημιουργήσει μια αίσθηση προσδοκίας καθώς ταξιδεύετε και εισέρχεστε στον πίσω χώρο, με μια δραματική αύξηση στην κλίμακα, την αναλογία και το φως.

Richard King Design

Βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα ήταν βασικός μοχλός για αυτό το έργο και ακολουθεί τις αρχές του παθητικού σχεδιασμού.

Με την αναδιαμόρφωση και την ανακαίνιση αυτής της γήρανσης ιδιοκτησίας, έχουμε μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της και διεύρυνε τη διάρκεια ζωής της για έναν άλλο αιώνα.

Ένας ανατολικός προσανατολισμένος διπλός τοίχος στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας καταγράφει το πρωινό φως και εξαλείφει τον βόρειο καλοκαιρινό ήλιο. Βαθιά προεξέχοντα μαρκίζες εμποδίζουν το ηλιακό κέρδος πέρα ​​από τα μέσα του πρωινού. Ένα γυαλισμένο δάπεδο από σκυρόδεμα καταγράφει τη θερμότητα του πρωινού ήλιου και το απελευθερώνει αργά όλη την ημέρα. Ο εγκάρσιος αερισμός προωθείται μέσα από το σπίτι με προσεκτικά τοποθετημένα παράθυρα και φεγγίτες που ενθαρρύνουν τη ροή του αέρα και απελευθερώνουν υπερβολική θερμότητα. Μια δεξαμενή νερού 3000 λίτρων συλλέγει νερό βροχής για επαναχρησιμοποίηση σε δεξαμενές τουαλέτας και πότισμα στον κήπο. Ο φωτισμός LED χρησιμοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του και ο εξωτερικός φωτισμός λειτουργεί με ανιχνευτές PIR. Χρησιμοποιήσαμε φιλική προς το περιβάλλον μόνωση σε όλο το εξωτερικό και εσωτερικούς τοίχους και τις οροφές του κτιρίου. Ένα υποβρύχιο σύστημα θέρμανσης με υδραυλικό σύστημα παρέχει μια βιώσιμη λύση θέρμανσης.

Εγκαταστήσαμε ένα σύστημα ψύξης με εξάτμιση για να μετριάσουμε την υπερβολική θερινή ζέστη. Αυτό είναι περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον από τα παραδοσιακά συστήματα AC.

Κληρονομία

Ήμασταν υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε το μπροστινό τμήμα του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς του σε μια ζώνη κληρονομιάς.

Επαναφέρουμε το πάτωμα και αποκαθιστούμε ευαίσθητα το μπροστινό μέρος του σπιτιού. Τα πρωτότυπα εσωτερικά χαρακτηριστικά διατηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στο σχέδιο. Εγκαταστήκαμε προσεκτικά νέα στοιχεία για να εναρμονίσουμε με τα παλαιότερα δωμάτια του σπιτιού. Ένα χαρακτηριστικό τζάκι διπλής όψης, ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε στο σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου.

Τα χαλασμένα χαρακτηριστικά περιόδου έχουν αντιγραφεί και εγκαθίστανται επιδέξια, για να παντρευτούν με το πρωτότυπο.

Richard King Design

Φως

Ο χειρισμός του φωτός ήταν επίσης ένα σημαντικό συστατικό του σχεδιασμού. Ο κύριος ανατολικός προσανατολισμένος, γυάλινος τοίχος, ποτά στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι βαθιές προεξοχές προστατεύουν από την ηλιακή θερμότητα.

Τοποθετούμε προσεκτικά τους φεγγίτες για να τραβήξουμε το φυσικό φως σε διαφορετικά σκοτεινές περιοχές, μειώνοντας το κόστος του τεχνητού φωτισμού.

Ο σχεδιασμός του τεχνητού φωτισμού βασίστηκε σε μια αρχή 2 επιπέδων με έμμεση φωτισμό σε υψηλό επίπεδο φωτισμού και φωτισμό εργασίας σε χαμηλό επίπεδο. Αυτό παρέχει τόσο ομοιόμορφη κατανομή φωτός και δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα τα βράδια. Μας αρέσει να φωτίζεται ο φωτισμός και να είναι όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται. Τα περισσότερα από όλα τα φω'τα είναι dimmable για να προσθέσετε επιπλέον έλεγχο.

Υλικά

Εξωτερικά – Θέλαμε να παραμείνουμε αληθινοί στο αρχικό κτίριο και να διατηρήσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του μοναδικού του χαρακτήρα. Η εξωτερική επένδυση από τον καινούργιο πίνακα αντιγράφηκε και επεκτάθηκε στο νέο τμήμα. Μιμήσαμε τις αρχικές σκιάσεις ηλίου, που βρίσκονται στην εμπρόσθια κληρονομιά, για να δημιουργήσουμε ένα νέο θόλο για την πλευρική είσοδο. Ο ανατολικός προσανατολισμένος, διπλός υψωμένος υαλοπίνακας τοποθετείται σε ένα ξύλινο σκελετό και επένδυση, όλα τελειωμένα σε ένα σκοτεινό λεκέ.

Εσωτερικά – Τα ζεστά και φυσικά τελειώματα εναρμονίζουν τα μονοχρωματικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Το ντουλάπι είναι ένα μίγμα από ζεστή ξυλεία με σκουρόχρωμο καπλαμά σε ιδιωτικές κατοικίες. Τα πατώματα μαρμάρου Carrara χρησιμοποιούνται για την παροχή φυσικών, ανθεκτικών επιφανειών. Ένα χαρακτηριστικό γραμμικό κρεμαστό φως τελειώνει σε μια παλαιά παλαιά ορείχαλκου.

Ένα γυαλισμένο, γυαλισμένο δάπεδο από γυαλιστερό γυαλί σε όλο το νέο τμήμα του σπιτιού και συγχαίρει το εσωτερικό και τα αρχιτεκτονικά τελειώματα. Ένα μείγμα γήινων χρωματιστών πλακιδίων και χαλιών χρησιμοποιείται σε βοηθητικά δωμάτια, Υπνοδωμάτια.

Richard King Design

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: