MP House από την Alcolea + Tárrago Arquitectos στην Ναβάρα της Ισπανίας

MP House από την Alcolea + Tárrago Arquitectos στην Ναβάρα της Ισπανίας

Εργο:MP House
Αρχιτέκτονες: Alcolea + Tárrago Arquitectos
Τοποθεσία:Σεσμά, Ναβάρα, Ισπανία
Περιοχή:6,329 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Ινάκι Bergera

MP House από την Alcolea + Tárrago Arquitectos στην Ναβάρα της Ισπανίας

Καθισμένος στην κορυφή ενός κεκλιμένου τόπου, τοMP Houseσυλλαμβάνει τις μεγάλες απόψεις των αγρωστωδών και των οπωρώνων της κοιλάδας του ποταμού Έβρου.
Alcolea + Tárrago Arquitectosέχουν σχεδιάσει αυτή τη σύγχρονη κατοικία σε μια θέση που διατηρεί χώρο για έναν κήπο και οπωροφόρα δέντρα καθώς και μια εκτεταμένη πρόσοψη στο δρόμο.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι αρκετά απλά και πολύ οικονομικά. Το επιτραπέζιο σκυρόδεμα και το λεκιασμένο πεύκο επέτρεψαν στους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο σπίτι με αυστηρό προϋπολογισμό.

Από τους αρχιτέκτονες: "Η επιτροπή ξεκίνησε σε ιδιωτικό διαγωνισμό, όπου το γραφείο μας επιλέχθηκε όχι από ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά από τη στάση έδειξε στους πελάτες να χτίσουν ένα μέγιστο σπίτι με πολύ μικρό προϋπολογισμό σε ένα περίπλοκο οικόπεδο με μια πολύ απότομη πλαγιά. Και όχι μόνο, η εμπλοκή και η δέσμευση, ίσως πέρα ​​από κάθε λογικό λόγο, να προτείνουμε διαδοχικές προσεγγίσεις στο έργο (μέχρι πέντε προκαταρκτικά έργα και ένα πλήρες εκτελεστικό έργο με τη θεώρηση) πριν από την τελική λύση ".

"Τέλος πάντων, το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις κοινές ανάγκες μιας συμβατικής κατοικίας για ένα νεαρό ζευγάρι με δύο νεαρές κόρες, μεταξύ των οποίων ένα γκαράζ για δύο αυτοκίνητα και ένα μικρό κήπο και οπωρώνα. Είναι ένας μονολιθικός όγκος, ο οποίος δίνει έμφαση στην αρχέτυπη γεωμετρία του χρησιμοποιώντας σκυρόδεμα και λεκιασμένο πεύκο. Οποιαδήποτε χειρονομία γίνεται για τον καλύτερο προσανατολισμό και τις απόψεις και για να καθαρίσετε το οικόπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο για τον μικρό κήπο και τον οπωρώνα για να φυτέψετε κάποια λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα. Το σπίτι, επομένως, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του χώρου. Ακολουθεί μια περιοριστική ρύθμιση για την ευθυγράμμιση και το ύψος. Αλλά αυτό επιτρέπει επίσης να κυριαρχεί η νότια όψη προς τα χωράφια των κόκκων και τους λείους πρόποδες του ποταμού Έβρου. "

"Μετά από παρόμοιες στρατηγικές, το γκαράζ των αυτοκινήτων χωρίζεται από τον κύριο όγκο για να κλείσει το βόρειο όριο. Μεταξύ του σπιτιού και του γκαράζ υπάρχει είσοδος και αίθριο με πρόσβαση σε τρία μέτρα πλάτος. Μεγάλες συρόμενες πόρτες σε πευκοδάσος επικοινωνούν με το γκαράζ και τον κήπο. Το ισόγειο του σπιτιού συνδέεται με τον κήπο μέσω μεγάλων παραθύρων. Ένας χώρος περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και ένα χώρο για αναψυχή και εργασία. Τέσσερις υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα δωμάτιο πλυντηρίων βρίσκονται στον επάνω όροφο. Στο υπόγειο υπάρχει χώρος πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι. "

"Οι λεπτομέρειες του κτιρίου στο οπλισμένο σκυρόδεμα ενοποιούν τη δομή, το φινίρισμα και την υφή και ελέγχουν τον συνολικό προϋπολογισμό. Τα παράθυρα έχουν παντζούρια στο χρωματισμένο πευκοδάσος, πολύ συνηθισμένο στη δημοφιλή αρχιτεκτονική της περιοχής. Η θερμική αδράνεια του όγκου του σκυροδέματος καθώς και ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης κάτω από το δάπεδο που χρησιμοποιεί τη γεωθερμική ενέργεια καθορίζει υψηλή απόδοση σε ένα αρκετά ακραίο κλίμα, πολύ κρύο το χειμώνα και πολύ καυτό το καλοκαίρι, χωρίς να παραιτηθεί σε μεγάλα παράθυρα για μέγιστη χρήση φυσικό φως. Μια πολύ μικρή τοπική κατασκευαστική εταιρεία που ανήκε σε οικογενειακό φίλο και τοπικούς υπεργολάβους πραγματοποίησε την κατασκευή. Και εξηγεί την καθυστέρηση της διαδικασίας εκτέλεσης. "

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: