QL House από τον Visioarq Arquitectos στο Φάρο της Πορτογαλίας

QL House από τον Visioarq Arquitectos στο Φάρο της Πορτογαλίας

Εργο:QL House
Αρχιτέκτονες:Visioarq Arquitectos
Τοποθεσία:Φάρο, Πορτογαλία
Περιοχή:13.347 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Φερνάντο Γκέρρα | FG + SG

QL Σπίτι από Visioarq Arquitectos

Visioarq Arquitectosέχουν σχεδιάσει ένα από τα πιο κομψά και πολυτελή μοντέρνα σπίτια στη νότια ακτή της Πορτογαλίας. Κάλεσε τοQL House,βρίσκεται σε μια αποκλειστική και εκπληκτική περιοχή Algarve στην πόλη του Faro. Το θέαμα προσφέρει μαγευτική θέα στα κοντινά γήπεδα γκολφ, τις πολυτελείς κατοικίες και τον μεγάλο Ατλαντικό Ωκεανό.
οQL Houseείναι ένας τέλειος συνδυασμός τεχνητών στοιχείων και φύσης. Θα παντρευτεί το φως και το σκοτάδι, τη μορφή και τη λειτουργία. Όλα τα στοιχεία του χώρου και του σχεδιασμού λαμβάνουν υπόψη το ζεστό κλίμα της περιοχής, καθιστώντας το το ιδανικό σπίτι για τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές.

Από τους αρχιτέκτονες:"Το QL House βρίσκεται σε μια από τις πιο αποκλειστικές περιοχές του Algarve, στην πορτογαλική νότια ακτή, μια ξεχωριστή παρουσία σε μια ουσιαστικά κατοικημένη γειτονιά. Από όπου δημιουργήθηκε, είναι δυνατό να δούμε γοητευτικό περιβάλλον: τα γήπεδα γκολφ, τις κατοικίες, τις εκβολές και, κυριαρχώντας στο παρασκήνιο, τον Ατλαντικό Ωκεανό. "

"Το έργο QL House ήταν μια άσκηση εξισορρόπησης των χώρων και της ενσωμάτωσης του τοπίου. Η άρθρωση δύο αλληλοεπικαλυπτόμενων και κάθετων χώρων δημιούργησε όχι μόνο μια ιδιαίτερη χωρική δυναμική αλλά και διαφορετικές οπτικές σχέσεις μεταξύ πλήρους και άδειου, ελαφρού και σκοτεινού – που προκαλείται από τη δυναμική των σκιών – μεταξύ ιδιωτικών περιοχών, ημιυπαίθριων χώρων και θέα γύρω τοπίο.
Δύο ορόφους και ένα υπόγειο περιβάλλουν ένα ακριβές λειτουργικό πρόγραμμα: κήπο, πισίνα, ηλιοθεραπεία, σαλόνι και τραπεζαρία, μπάνιο, κανονική κουζίνα και καλοκαιρινή κουζίνα, τέσσερα υπνοδωμάτια, γραφείο και χώρο για αίθουσα παιχνιδιών.
Η κυκλοφορία πραγματοποιείται μέσω μιας συνεχούς σκάλας κατά μήκος του εσωτερικού κήπου, η οποία φωτίζει όλους τους εσωτερικούς χώρους αυτού του σπιτιού. Αυτός ο πυρηνικός κήπος διαμορφώνει την άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, προσφέροντας όλους τους χώρους του QL House με την πολυτέλεια του φυσικού φωτισμού.
Οι χώροι σχεδιάστηκαν για να δημιουργήσουν σταθερές και μοναδικές σχέσεις μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σε μόνιμο και πολύπλευρο διάλογο.
Τα υπνοδωμάτια, στον πρώτο όροφο, αντιμετωπίζουν το καταπράσινο τοπίο και επωφελούνται από τη βεράντα στην οροφή του καθιστικού και την καλοκαιρινή κουζίνα, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι για περισυλλογή στον τελευταίο όροφο. Ο χώρος που καταλαμβάνουν τα υπνοδωμάτια εκτείνεται και στις δύο κατευθύνσεις πέρα ​​από τα όρια του πρώτου ορόφου, που αιωρείται πάνω από τον κενό χώρο, σε μια γαλήνια και ήσυχη ισορροπία.
Από τη μία πλευρά, μια ισορροπημένη βεράντα χαιρετά την κύρια είσοδο του σπιτιού, από την άλλη πλευρά, μια πέργκολα προσφέρει σκιά για το καθιστικό δίπλα στην πισίνα και το καθιστικό, καθιστώντας πιο ζεστά καλοκαίρια πιο ευχάριστη.
Η κύρια είσοδος στο σπίτι είναι μέσα από μια πόρτα ασυνήθιστων διαστάσεων, σύμφωνα με την επιβλητική κλίμακα – ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του αρχιτεκτονικού έργου.
Λευκοί τοίχοι από σκυρόδεμα επισημοποιούν τους χώρους στο σπίτι του QL, σε μια χρωματική μίμηση των κτιρίων σε αυτήν την περιοχή της Πορτογαλίας – σχεδιασμένα με ιδιαίτερα ζεστό κλίμα.
Η φυσική επένδυση από φελλό, ένα παραδοσιακό πορτογαλικό υλικό, είναι αρθρωμένη στη σχέση μεταξύ του χώρου και της γης. Τα υπνοδωμάτια, από την άλλη πλευρά, διαθέτουν πτερύγια και μηχανοκίνητα μεταλλικά ρολά στα πλαϊνά τους ανοίγματα, τα οποία φιλτράρουν το φως χωρίς να καθιστούν αδύνατο να σκεφτούν το γύρω τοπίο, σίγουρα ένα από τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του QL House.
Το έργο διαρθρώθηκε κυρίως με στόχο την αποτίμηση της σχέσης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ του χρήστη και του τοπίου και του πρώτου με τον δημιουργημένο χώρο ».

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: