Tandra House από τους αρχιτέκτονες του Sean Godsell στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Tandra House από τους αρχιτέκτονες του Sean Godsell στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Εργο:Tanderra House
Αρχιτέκτονες:Αρχιτέκτονες Sean Godsell
Τοποθεσία:Mornington χερσόνησος, Βικτώρια, Αυστραλία
Περιοχή:3,067 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Ευγενική προσφορά των αρχιτεκτόνων του Sean Godsell

Tandra House από αρχιτέκτονες του Sean Godsell

οTanderra HouseμεΑρχιτέκτονες Sean Godsellείναι τοποθετημένο σε μια πλαγιά σε μια τεράστια ιδιοκτησία στη χερσόνησο Mornington, έξω από τη Βικτώρια της Αυστραλίας. Η περιοχή είναι γνωστή για τα θερμά καλοκαίρια και τους θερμούς ανέμους και γι 'αυτό το σπίτι είναι εν μέρει έσκαψαν στο έδαφος. Ο βασικός σχεδιασμός του κτιρίου είναι ένα τυπικό σχήμα L. Υπάρχει επίσης άφθονος εξωτερικός χώρος που είναι σκιασμένος για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.
Ένα κοντινό υπόστεγο συγκρατεί ένα ηλιακό σύστημα που συλλέγει ενέργεια από τον ήλιο, αλλά αυτό το σπίτι με χαμηλή επιρροή κάνει χρήση της συλλογής όμβριων υδάτων.

Από τους αρχιτέκτονες:"Η υγρή φύση του χώρου βεράντας είναι αναπόσπαστο μέρος της έρευνας μου για σπίτια εδώ και αρκετό καιρό. Από την έρευνα αυτή δύο διακριτά στοιχεία έχουν προκύψει στη δουλειά μου – το (αντι-τεκτονική) εξωτερικό δέρμα και το διφορούμενο σχέδιο, όπου η χρήση, λειτουργία, εντός και εκτός οργανώνονται σύμφωνα με τη μη δογματική φύση του χώρου βεράντα και όχι κατά μήκος οποιουδήποτε επίσημες γραμμές . Σε ένα επίπεδο αυτό είναι ένα επιχείρημα για μια περιφερειακή αρχιτεκτονική όπου οι τοπικές συνθήκες ενημερώνουν ένα στοιχείο σχεδιασμού που είναι πολιτιστικά ενσωματωμένο τόσο στις ιστορικές ασιατικές όσο και στις αποικίες. Σε μια άλλη, μου έδωσε ένα επιχείρημα για την απομάκρυνση του διαδρόμου ως οργάνου οργάνωσης και με το επιχείρημα αυτό για το διαιρεμένο σχέδιο ή τους συνδεδεμένους χώρους που κυριαρχούν στην ασιατική αρχιτεκτονική. Η κινητική φύση της διαιρεμένης πρόγραμμα με βοήθησε στην απομάκρυνση εξάρτηση από την ενότητα ως χωρική συσκευή από την αρχιτεκτονική μου και με αυτό τον τρόπο να τοποθετήσει μια επίθεση στο ευρωπαϊκό μοντερνισμό ως στερεότυπη μέσο για τη δημιουργία αρχιτεκτονικής (δηλαδή κάνοντας ενδιαφέρουσες χώρο με την αλλαγή ύψη οροφής ή δαπέδου επίπεδα) "

"Αυτές οι ιδέες λειτουργούν σε αυτό το σπίτι που βρίσκεται πάνω από ένα λόφο σε μια περιοχή 40 χλμ. Το σπίτι έχει όμορφη θέα στον απομακρυσμένο ωκεανό, αλλά οι απόψεις είναι προς τα δυτικά και το σπίτι εκτίθεται σε ισχυρό επικρατούμενο άνεμο. Στο καυτό καλοκαίρι βόρειους πνέουν σε όλη την περιοχή και είναι σε αντίστιξη με την έκθεση αυτή ότι το σπίτι σχηματίζει ένα σχήμα «L» και σκάβει η ίδια στο έδαφος για να παρέχουν προστατευόμενα υπαίθριο χώρο για τους επιβάτες. Οι βασικοί λειτουργικοί χώροι βρίσκονται διακριτικά κατά μήκος του σχεδίου και συνδέονται με καλυμμένες εξωτερικές βεράντες και όχι με διάδρομους. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκε μερικά χρόνια αργότερα, το σπίτι αυτό σχεδιάστηκε ταυτόχρονα με το σπίτι του Glenburn και αναφέρεται στο γραφείο ως αδελφή του Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: