Villa Sunnano από τον Murman Arkitekter στο Sunnanö της Σουηδίας

Villa Sunnano από τον Murman Arkitekter στο Sunnanö της Σουηδίας

Εργο:Villa Sunnano
Αρχιτέκτονες:Murman Arkitekter
Τοποθεσία:Sunnanö, Σουηδία
Περιοχή:3,465 τετραγωνικά πόδια
Φωτογραφίες από:Åke Ε: γιος Lindman

Villa Sunnano από τον Murman Arkitekter

Στην πόλη Sunnanö της Σουηδίας, ο σχεδιασμός αυτής της βίλας που ονομάζεται Villa Sunnano ανήκει στο στούντιο που βασίζεται στη ΣτοκχόλμηMurman Arkitekter.Η βίλα είναι κατασκευασμένη από ξύλινα μπλοκ που μοιάζουν με αχυρώνα που εκτείνονται σε διάφορες κατευθύνσεις για να σχηματίσουν το εξωτερικό σχέδιο. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται είναι σημαντικός γιατί επιτρέπει σε κάθε μέρος του σπιτιού να απολαμβάνει όμορφη θέα σε μια κοντινή λίμνη και το γύρω δάσος που περιβάλλει το σπίτι με τα πεύκα και τα βατόμουρα.

Από τους αρχιτέκτονες:"Η σύντομη ήταν να σχεδιάσει ένα οικογενειακό σπίτι σε ένα βόρειο προσανατολισμό τριγωνικό ακρωτήριο, κατάφυτο με πεύκα και θάμνους βατόμουρο, που καλύπτονται με μεγάλους ογκόλιθους. Τα πρώτα σκίτσα έγιναν το 2010 και τέθηκαν σε αναμονή μέχρι το 2013. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2015.
Συνδέεται με το μέτωπο του νερού σε όλες τις κατευθύνσεις. εκτός από τη μία πλευρά, λόγω του κινδύνου πλημμύρας.
Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις μοναδικές συνθήκες του τόπου και να φτιάξουμε μια κατοικία με μέγιστη επαφή με τη φύση και το νερό, αλλά με σεβασμό στην ιδιωτικότητα.
Η είσοδος στο νότο καλωσορίζει τον επισκέπτη καθώς τα φτερά του κτιρίου εκτείνονται.
Η κορυφή της σπονδυλικής στήλης σχηματίζει έναν άξονα μέσα από το σπίτι. Αυτή η γραμμή συνεχίζει προς την πεζογέφυρα στο βορρά, όπου συνδέεται με τη λίμνη.
Για να μειώσετε την κλίμακα και να επιτρέψετε σαφή ορισμό των λειτουργιών του κτιρίου, τα πτερύγια τελειώνουν με χώρους αίθριο που σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από το φως και τις απόψεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Όπου και αν είστε στο σπίτι, έχετε πρόσβαση σε πλαισιωμένες προβολές.
Ακριβώς μέσα στην προστατευμένη είσοδο, η κουζίνα είναι στα αριστερά, η οποία ρέει σε ένα αίθριο που παρέχει ηλιακό φως το πρωί, τα μέσα της ημέρας και το βράδυ.
Μια τραπεζαρία είναι ορθογώνια στον κεντρικό άξονα του κτιρίου. Το σαλόνι με τζάκι βλέπει στον ήλιο από το βράδυ και ένα πλαισιωμένο αίθριο προσφέρει προστασία από το φως της βραδιάς. Το παράθυρο των χώρων των μέσων ενημέρωσης καταγράφει το όμορφο τοπίο.
Προς τα ανατολικά βρίσκεται μια σάουνα, δωμάτια και βοηθητικά δωμάτια.
Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον επάνω όροφο.
Μια υπάρχουσα καμπίνα ξύλινου κορμού έχει αναμορφωθεί για να λειτουργήσει ως γκαράζ και μια αυλή αποθήκευσης.
Η ξύλινη πρόσοψη και η οροφή "faltak" αντιμετωπίζονται με θειικό σίδηρο που αντιστοιχεί στην υλικότητα των πεύκων και των ογκόλιθων. "

Like this post? Please share to your friends:
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: